Aanleveren Drukwerk

Om een mooi eindresultaat van uw drukwerk te krijgen , moeten de aangeleverde bestanden aan een aantal voorwaarden voldoen.

U kunt bestanden voor digitaal drukwerk en groot-formaat prints het beste aanleveren als drukklare PDF met de volgende instellingen:

PDF

  • Rasterafbeeldingen ca. 300 dpi
  • lijnafbeeldingen ca. 1200 dpi
  • pagina's centreren
  • afloop (bleed) 3 mm
  • afstand snijlijnen tot het beeld (offset) minstens 2,5 mm (bij boekjes 3,5 mm)
  • lettertypen invoegen (fonts embedded)
  • alleen snijlijnen (marks) aanzetten, de andere uit
  • kleuropbouw CMYK, PMS of Greyscale, geen RGB

Afloop

Om goed te kunnen snijden hebben wij een document nodig dat bedoeld is voor drukwerk, met minimaal 3 mm afloop. Maak beeldelementen die tot aan de rand van het papier komen 3 mm groter dan het bestandsformaat. Afloop is nodig omdat niet exact gesneden kan worden. Om dezelfde reden adviseren wij om tekst minimaal 3 mm binnen de rand te plaatsen. Wij raden ook af om bij ansichtkaarten aan de voorzijde een witrand te maken. Als u toch een witrand wilt, maak die dan minimaal 5 mm breed.

PDF formaat

Wij kunnen direct printen vanuit diverse software pakketten welke op onze computers zijn geinstalleerd. Vanwege de specifieke opmaakeigenschappen van sommige software pakketten ( bv. Excel, Word, PowerPoint en Publisher), adviseren wij de bestanden eerst om te zetten naar een PDF bestand. Dit is om problemen m.b.t. tot de lay-out, printmarges en lettertypen te voorkomen, wanneer deze op een andere computer worden geopend.

Om een bestand als PDF op te slaan kunt u volstaan met een gratis programma ( zgn. freeware) .
Met PDFCreator zet je documenten om naar PDF-formaat. Deze gratis applicatie creëert een virtuele printer waarmee je all e Windows-documenten converteert. Dit programma kunt u downloaden van http://pdfcreator.nl.softonic.com/

logo2

Copy & Co Waalwijk

Energieweg 10c
5145 NW Waalwijk
telefoonnummer: 0416 - 650618
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copy & Co Tilburg

Westermarkt 36
5042 MD Tilburg
telefoonnummer: 013 - 4680173
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.