Aanleveren Drukwerk

Drukwerk

Om een mooi eindresultaat van uw drukwerk te krijgen, moeten de aangeleverde bestanden aan een aantal voorwaarden voldoen.

U kunt bestanden voor digitaal drukwerk en groot-formaat prints het beste aanleveren als drukklare PDF met de volgende instellingen:

PDF

  • Rasterafbeeldingen ca. 300 dpi
  • lijnafbeeldingen ca. 1200 dpi
  • pagina's centreren
  • afloop (bleed) 3 mm
  • afstand snijlijnen tot het beeld (offset) minstens 2,5 mm (bij boekjes 3,5 mm)
  • lettertypen invoegen (fonts embedded)
  • alleen snijlijnen (marks) aanzetten, de andere uit
  • kleuropbouw CMYK, PMS of Greyscale, geen RGB

Afloop

Om goed te kunnen snijden hebben wij een document nodig dat bedoeld is voor drukwerk, met minimaal 3 mm afloop. Maak beeldelementen die tot aan de rand van het papier komen 3 mm groter dan het bestandsformaat. Afloop is nodig omdat niet exact gesneden kan worden. Om dezelfde reden adviseren wij om tekst minimaal 3 mm binnen de rand te plaatsen. Wij raden ook af om bij ansichtkaarten aan de voorzijde een witrand te maken. Als u toch een witrand wilt, maak die dan minimaal 5 mm breed.

PDF formaat

Wij kunnen direct printen vanuit diverse software pakketten welke op onze computers zijn geinstalleerd. Vanwege de specifieke opmaakeigenschappen van sommige software pakketten ( bv. Excel, Word, PowerPoint en Publisher), adviseren wij de bestanden eerst om te zetten naar een PDF bestand. Dit is om problemen m.b.t. tot de lay-out, printmarges en lettertypen te voorkomen, wanneer deze op een andere computer worden geopend.

Om een bestand als PDF op te slaan kunt u volstaan met een gratis programma ( zgn. freeware) .
Met PDFCreator zet je documenten om naar PDF-formaat. Deze gratis applicatie creëert een virtuele printer waarmee je alle Windows-documenten converteert. Dit programma kunt u downloaden van http://pdfcreator.nl.softonic.com/

Welkom bij Copy&Co

Bekijk snel onze aanbiedingen..

Social Media

Volg Copy & Co en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en prijzen.

Facebook

We Transfer

Voor het beste drukresultaat is het belangrijk dat je de bestanden goed aanlevert en op de juiste wijze verstuurt.

Lees verder..